Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου... Από το χθες στο σήμερα...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου ιδρύθηκε το 1962 και λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Μέχρι σήμερα διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από:

Πρόεδρος: κα. Δέσποινα Παναγιωτοπούλου - Ασιατίδου
Αντιπρόεδρος: κ. Δημήτριος Διάκος
Μέλη: κα. Ελένη Αντωνιάδου
           κα. Χρυσούλα Μυργιαλή
           κα. Βαρβάρα Σαλπά - Κράλλη

Τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της Βιβλιοθήκης, υφίστατο μόνο η Κεντρική Βιβλιοθήκη στην περιοχή των Ταμπουρίων, η μεγάλη έκταση του Δήμου, όμως, επέβαλε τη δημιουργία 2 Παραρτημάτων, ενός στην περιοχή της Αμφιάλης και ενός δεύτερου (που αρχικά λειτούργησε ως παιδικό τμήμα) στην περιοχή της Ευγένειας - Χαραυγής.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική, ενώ και οι τρεις χώροι (κεντρική και παραρτήματα) διαθέτουν αναγνωστήριο και φωτοτυπικό μηχάνημα για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών. Ακόμη, η Βιβλιοθήκη έχει πλούσιο πληροφοριακό υλικό, σχολικά βοηθήματα αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε με τη βοήθεια των υπεύθυνων βιβλιοθηκονόμων να μπορούν να εξυπηρετούνται οι μαθητές της περιοχής.

Μια τελευταία σημείωση, που θεωρείται πλεονέκτημα αλλά και θεμέλιο για το παρόν και το μέλλον της βιβλιοθήκης, είναι το μόνιμο προσωπικό της, το οποίο στο σύνολό του απαρτίζεται από πτυχιούχους βιβλιοθηκονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: