Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ρωτήστε το Βιβλιοθηκονόμο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας. Μπορείτε πλέον, καθημερινά, να επικοινωνείτε online με τη βιβλιοθήκη διατυπώνοντας τα ερωτήματά σας. Όλα τα ερωτήματά σας είναι "ιδιωτικά" που σημαίνει πως αν και συμπληρώνοντάς τα στο blog σας δίνεται η αίσθηση πως είναι δημόσια τα ερωτήματα, στην πραγματικότητα, ο μόνος που λαμβάνει και βλέπει το ερώτημά σας είναι ο βιβλιοθηκονόμος που εξυπηρετεί εκείνη τη στιγμή.

Όταν βλέπετε το σήμα της υπηρεσίας Ask a Librarian - Ρωτήστε το Βιβλιοθηκονόμο να είναι online, μπορείτε να θέσετε άμεσα το ερώτημά σας και, εφόσον είναι δυνατόν, θα σας απαντήσουμε το συντομότερο. Αν είμαστε εκτός σύνδεσης, με λίγη υπομονή θα μας βρείτε αργότερα συνδεδεμένους. Σε περίπτωση που βλέπετε σήμα "Είμαι απασχολημένος/η" θέστε το ερώτημά σας και θα σας απαντήσουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ανώνυμα με έναν τυχαίο αριθμό που δίνει το σύστημα ή να τον επεξεργαστείτε και να χρησιμοποιήσετε το ονοματεπώνυμό σας για μια λιγότερο απρόσωπη επικοινωνία. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι πολύ απλός, καθώς αρκεί να κάνετε "κλικ" στο πεδίο edit name ακριβώς κάτω από το πεδίο στο οποίο διατυπώνεται το ερώτημα / μήνυμα. Μη διστάσετε να αφήσετε προσωπικά στοιχεία, όπως όνομα και τηλέφωνο ή e-mail, όταν βλέπετε το προφίλ της υπηρεσίας να είναι away ή busy. Έτσι, μόλις υπάρξει υπάλληλος διαθέσιμος ή μόλις βρεθεί η απάντηση στο ερώτημά σας, θα μπορούμε να σας απαντήσουμε ακόμη και αν δεν βρίσκεστε πια στο blog ή μπροστά στον υπολογιστή σας.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί κατά κανόνα σύμφωνα με το ωράριο της βιβλιοθήκης της Ευγένειας, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, με την έννοια ότι είναι πολύ πιθανό να βρίσκετε ενεργή / ημιενεργή  την υπηρεσία (σε κατάσταση συνδεδεμένος / δε βρίσκομαι στον υπολογιστή / απασχολημένος) περισσότερες ώρες από αυτές του ωραρίου.
Προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να παρέχουμε υπηρεσίες δανεισμού, ανανέωσης και κρατήσεων μέσω του Ask a Librarian.

Σε περίπτωση που η υπηρεσία βρίσκεται εκτός σύνδεσης, μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας με e-mail.

Θα χαρούμε να δούμε τα μηνύματα με τις ερωτήσεις σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: