Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου


Τετάρτη  24  και Πέμπτη  25  Νοεμβρίου 2010

Ο συγγραφέας Γιάννης Ρεμούνδος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο: "Ο θείος μου ο κατσικοπόδαρος" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Εμ.Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", 2ος όροφος, τηλ. 210-4312182) και ώρα 10-12 το πρωϊ.

Ψηλός σωστός ντερέκι, εύσωμος σαν γίγαντας και φαλακρός σαν γλόμπος, και με κάτι φρύδια τόσο πυκνά που δεν κατάφερνες να δεις τι χρώμα είχαν τα μάτια του. Φορούσε στρατιωτικό τζάκετ, μπλε κοτλέ παντελόνι και λουστρίνια παπούτσια. Αυτός ήταν ο θείος Θόδωρος από την Πάτρα που εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή της οικογένειας Κοτρώνη. Ε και τι έγινε, θα πείτε, τι περίεργο μπορεί να έχει ένας θείος; Για ρωτήστε και τον ανιψιό του τον Αλέξη… Ή μάλλον διαβάστε το βιβλίο με τις εξωφρενικές περιπέτειές του και θα δείτε ότι δεν υπάρχει πιο γκαντέμης, πιο κατσικοπόδαρος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο!


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στην Πάντειο Σχολή. Έζησε στη Δανία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και για αρκετό διάστημα στην Κρήτη. Έχει δύο παιδιά και σήμερα ζει στον Πειραιά. Από μικρός είχε δείξει μια κλίση προς το γράψιμο και έχει ήδη εκδώσει αρκετά βιβλία. Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΚΩΣΤΑΚΗ που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 21ης ΧΑΝΔΡΑΣ, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Αστυνομικού Μυθιστορήματος 2002 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Ο Γιάννης Ρεμούνδος ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία και έχει κάνει εκθέσεις με ζωγραφισμένες και ψηφιακές φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: