Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ιστολόγιο Βιβλιοθήκης

Το ιστολόγιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας (keratsinilibraty.blogspot.com) αποτέλεσε θέμα πτυχιακής εργασίας από τη φοιτήτρια του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας Αλεξάνδρα Καζαντζίδου, με θέμα: «Διαδραστικές υπηρεσίες Βιβλιοθηκών με χρήση δωρεάν λογισμικού. Η περίπτωση του ιστολογίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου».
Η Βιβλιοθήκη του Δήμου μας αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και τις νέες μεθόδους επικοινωνίας δημιούργησε το ιστολόγιο: keratsinilibraty.blogspot.com, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών της, την ενίσχυση της συμμετοχής του κοινού της, αλλά και την ενημέρωση τους για τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν την ενότητα «σχολικές εργασίες» για τη διευκόλυνσή τους σχετικά με θέματα που αφορούν στις εργασίες των σχολειών τους.
Να σημειωθεί ότι η ιδέα δημιουργίας του ιστολογίου καθώς και η καθημερινή ενημέρωση του, πραγματοποιείται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης με μηδενικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: