Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ότο Λίλιενταλ, 10 Αυγούστου 1896 υποκύπτει στα τραύματά του ο πατέρας της ανεμοπορίας

Σημαντικά γεγονότα… σαν σήμερα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Ότο Λιλιένταλ
Ο Ότο Λίλιενταλ (Otto Lilienthal) (23 Μαΐου 184810 Αυγούστου 1896) ήταν διάσημος Γερμανός μηχανικός. Θεωρείται πατέρας της ανεμοπορίας. Γεννήθηκε στο Άνκλαμ και ασχολήθηκε με την πραγματοποίηση διαφόρων μικροεφευρέσεων. Ασχολήθηκε επίσης τα μέγιστα με τη μελέτη της αεροδυναμικής. Έχοντας ως πρότυπο το πώς πετούν τα πτηνά, ο Λίλιενταλ επινόησε έναν τύπο ανεμόπτερου με κυρτά πτερύγια, όπως των πουλιών, με το οποίο πραγματοποίησε πολλές πτήσεις σε πλαγιές λόφων.
Στις 9 Αυγούστου 1896 τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της 2.400ης πειραματικής πτήσης του απ΄ όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, την επομένη, στις 10 Αυγούστου. Θάφτηκε στο Βερολίνο. Στη κορυφή ενός από τους λόφους που επιχειρούσε τις πειραματικές του πτήσεις έχει ανεγερθεί σήμερα ομώνυμο μνημείο.
Μοντέλα των ανεμοπλάνων του
Έγραψε το έργο "Η πτήση των πτηνών ως βάση της αεροπλοΐας", στο οποίο εξέθεσε τις ιδέες του, καθώς και το Ημερολόγιό του, τα οποία και υπήρξαν πολύτιμα βοηθήματα των μεταγενεστέρων. Ο Ότο Λίλιελαντ υπήρξε επίσης και εφευρέτης μικρού τύπου κινητήρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: