Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Δωρεά Ιδρύματος Κ.Ι.Κ.Π.Ε. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς 364 βιβλίων, από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου, διαμέσου Future Library υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η συλλογή της Βιβλιοθήκης εμπλουτίστηκε με βιβλία αξιόλογων, πρόσφατων εκδόσεων με ξεχωριστή θεματολογία που ανταποκρίνονται σε διαφορετικά πνευματικά ενδιαφέροντα και ποικίλες κατηγορίες χρηστών.
Τα βιβλία παρέλαβε η Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και ενίσχυσης των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών που υλοποιείται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και υλοποιείται με την αποκλειστική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988. Έχει ως στόχο την ετήσια υλοποίηση δράσεων, οι οποίες προωθούν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο διαφόρων φορέων και οργανισμών που συνεισφέρουν στην πνευματική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανύψωση του τόπου μας.  Έχει αναλάβει την υποστήριξη μιας σειράς μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα  σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και πολιτιστικά ιδρύματα (Μουσείο Μπενάκη, Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Future Library). Κατ’ έτος επίσης προγραμματίζει δραστηριότητες κοινωνικού έργου και πολιτιστικές παρεμβάσεις, την υλοποίηση των οποίων αναθέτει σε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες.
Τα βιβλία ήδη έχουν ενταχθεί στη συλλογή της Βιβλιοθήκης και είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένα στο ειδικό βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά.
Στις 11 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης, τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού: «Η σκακιέρα των βιβλίων» γνώρισαν τα καινούργια βιβλία της δωρεάς του Ιδρύματος Κ.Ι.Κ.Π.Ε. Με αυτό το παιχνίδι γνωριμίας, οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης ξεφύλλισαν τα βιβλία, γνώρισαν τη θεματολογία τους, αναζήτησαν τους τίτλους και τους ήρωές τους. Στη συνέχεια δανείστηκαν κάποια από αυτά για να τους συντροφεύσουν στις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.     
Για μία ακόμη φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο το Ίδρυμα ΚΙΚΠE, όσο και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς επίσης το Future Library, για τη στήριξη που προσφέρουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μέσω αυτής της δωρεάς, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Βιβλιοθήκη μας, να έχει τόσους σημαντικούς αρωγούς στο δύσκολο έργο της για την πολιτιστική ανάταση της πόλης μας.Δεν υπάρχουν σχόλια: