Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Υπηρεσία Παροχής Αντιγράφων Επιστημονικών Άρθρων του HEAL-Link

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Μπορείτε πλέον μέσω των τριών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας να αναζητήσετε και να αποκτήσετε ένα έντυπο αντίγραφο του / των επιστημονικού/-ών άρθρου/-ων που σας ενδιαφέρει από ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συνδρομητικών επιστημονικών περιοδικών εντελώς δωρεάν.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, η οποία στην παρούσα φάση λειτουργεί πιλοτικά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Εντοπίστε το άρθρο που σας ενδιαφέρει στον ιστότοπο του HEAL-Link (http://www.heal-link.gr/journals/).
  • Δημιουργήστε λογαριασμό χρήστη στο σύστημα NILDE. Κατά την εγγραφή σας θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ποια βιβλιοθήκη σας εξυπηρετεί. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με λέξη – κλειδί “Κερατσίνι” προκειμένου να σας εμφανιστούν οι 3 βιβλιοθήκες του δήμου μας και να επιλέξετε αυτή που σας εξυπηρετεί καλύτερα (Αμφιάλης, Δραπετσώνας, Ευγένειας). Η εγγραφή γίνεται μία φορά, γι’ αυτό φροντίστε να συγκρατήσετε τα στοιχεία χρήστη και τον κωδικό με τα οποία θα συνδέεστε κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.
  • Συνδεθείτε στο σύστημα, εισάγετε τα βιβλιογραφικά στοιχεία του άρθρου στη φόρμα αιτήματος και υποβάλλετε το αίτημα προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
  • Η Βιβλιοθήκη μας, μέσα από το λογαριασμό της στο σύστημα NILDE, θα παραλάβει το αίτημά σας και θα το προωθήσει στην υπηρεσία.

Εναλλακτικά, αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στο σύστημα NILDE, μπορείτε να συμπληρώσετε μία έντυπη φόρμα με τα στοιχεία του άρθρου, να την καταθέσετε στη Βιβλιοθήκη και εμείς να υποβάλουμε το αίτημά σας στην «Υπηρεσία».

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τις αναλυτικότερες οδηγίες που βρίσκονται στον δικτυακό τόπο της υπηρεσίας. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: