Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στη Βιβλιοθήκη της Ευγένειας

Ο Δεκέμβρης έχει μπει για τα καλά και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με βήμα ταχύ. Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η διασκέδαση συνεχίζεται και αυτές τις μέρες στη βιβλιοθήκη μας, αυτή τη φορά διασκεδάζοντας με χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Το αγαπημένο μας Β1 του 8ου Δημοτικού, για δεύτερη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά ήρθε στη βιβλιοθήκη για να διαβάσουμε παραμύθι. “Τα δώρα των μάγων” του Ο’ Χένρυ, μας ταξίδεψαν σε ένα τοπίο ακόμη πιο παγωμένο από αυτό του σημερινού Κερατσινίου, όπου οι πρωταγωνιστές, η Ντέλα και ο Τζιμ θυσιάζουν ό,τι πολυτιμότερο έχει ο καθένας τους προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν ένα δώρο για τον αγαπημένο τους.

Εννοείται πως με αφορμή το παραμύθι, η βιβλιοθηκονόμος της Ευγένειας θα μπορούσε να αναπληρώσει τον Άγιο Βασίλη σε περίπτωση κρυολογήματος καθώς έμαθε όλα τα δώρα που έχουν βάλει τα παιδιά στη λίστα τους! Αφορμή, όμως, δε μας δόθηκε μόνο για να ανταλλάξουμε ιδέες για δώρα. Συζητήσαμε για ιδέες και τρόπους για την ανακούφιση των ανθρώπων που στερούνται βασικά αγαθά.

Όπως και την προηγούμενη φορά, τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία της επιλογής τους και αποχώρησαν φωνάζοντας ευχές για καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: