Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας ταξιδεύει… προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης μας και ιδιαίτερα τους νέους, να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις και να πάρουν μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα προσφέρει στους επισκέπτες του από το 2016, όταν θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του στο κοινό.
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα φιλοξενήσει από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου 2014, ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, όπως εργαστήριο πειραματικών ταινιών, αγώνες ρητορικής, αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες, «πράσινη» δράση σε συνεργασία με τη WWF και παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ.
Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.snf.org), από το ΚΠΙΣΝ και σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr) και την EBE (www.nlg.gr).
Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων:

Εργαστήρι πειραματικών ταινιών με τον Παναγιώτη Γουμπούρο, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου.
Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους, στηριζόμενοι σε εύκολες τεχνολογικές λύσεις. Στις συναντήσεις θα γίνουν κατανοητές βασικές αρχές του σεναρίου, της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 14 ώρες και απαιτείται προεγγραφή.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
• 1η συνάντηση: Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, 17-19:00
• 2η συνάντηση: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2010, 17-20:00
• 3η συνάντηση: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, 10-13:00
• 4η συνάντηση: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, 11-14:00
• 5η συνάντηση: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, 17-20:00

Αγώνες ρητορικής (debate) σε συνεργασία με τον διαπανεπιστημιακό σύλλογο ρητορικής «Λόγοι» (https://dittoilogoi.blogspot.gr/)
Αποτελούν την αφετηρία, για να συζητήσουν οι νέοι για τα προβλήματα της γενιάς τους, αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα. Η παρακολούθηση των debates είναι ελεύθερη, ενώ για όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους αγώνες, χρειάζεται προεγγραφή.
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, 17-19:00, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου
Αγώνας ρητορικής, με θέμα: «Ακόμη και στη σημερινή εποχή, οι χαρισματικοί ηγέτες μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των κοινωνιών».
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, 17-19:00, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου
Αγώνας ρητορικής με θέμα «Σε καιρούς κρίσης οι νέοι πρέπει να μεταναστεύουν». Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει προβολή των πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.
«Πράσινη Δράση», σε συνεργασία με τη WWF
Μέσω ενός ειδικού ερωτηματολογίου που θα μοιράζεται στους συμμετέχοντες, οι πολίτες θα καταγράψουν τους πράσινους χώρους της πόλης μας, την τρέχουσα κατάστασή τους και τις ανάγκες τους, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους ως «πράσινων» σύγχρονων κόμβων εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, 17-19:00, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου
Συνάντηση τοπικών φορέων για συζήτηση και συντονισμό γύρω από την «Πράσινη Δράση»
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, 11-13.00, Η Βιβλιοθήκη υιοθετεί ένα πάρκο της περιοχής.
Σημείο συνάντησης για την αφετηρία της δράσης η Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου–Δραπετσώνας - Εμμ.Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Καταγράφουμε τους πράσινους χώρους της πόλης μας, αλληλεπιδρούμε και ανακαλύπτουμε τρόπους για να τους διατηρήσουμε. Δεντροφυτεύουμε και υιοθετούμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου μας, το πάρκο στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη & Γαληνού.

Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης»
Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της όπερας ξετυλίγεται μπροστά στο κοινό, το οποίο έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά μια ευέλικτη παραγωγή όπερας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών και μουσικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας.

Αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:00, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου
Καταξιωμένοι ηθοποιοί και μουσικοί επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας και διαβάζουν αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας:
Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Αμφιάλη-Κερατσίνι.
Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης»:
Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Ταμπούρια-Κερατσίνι.
Πληροφορίες : τηλ.: 210-4312182, 210-4003116, 210-4002222

Δεν υπάρχουν σχόλια: