Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του Ε1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου στη Βιβλιοθήκη της Ευγένειας

Σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, τη βιβλιοθήκη της Ευγένειας επισκέφθηκε το Ε1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Οι  μαθητές που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την βιβλιοθήκη ήρθαν γεμάτοι ενδιαφέρον για να ακούσουν και συζητήσουν τα πάντα! Έμαθαν όλες τις λεπτομέρειες που κρύβει ο κανονισμός της βιβλιοθήκης, τόσο για τη χρήση του χώρου της και της συλλογής εντός αυτού όσο και για τους κανόνες που διέπουν το δανεισμό.

Για πρώτη φορά, συναντήσαμε μαθητή που αναγνώρισε στα βιβλία τα ταξιθετικά επισήματα και συνεπώς, μπήκαμε στην ανάλογο κουβέντα για τη δεκαδική ταξινόμηση του Dewey και την διαίρεση της γνώσης σε “τάξεις”.

Μιλήσαμε για την αξία του διαδικτύου ως εργαλείο αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε σε αυτό. Οι μικροί μαθητές κατάλαβα πόσο χρήσιμη μπορεί να τους φανεί η βιβλιοθήκη στην προσπάθειά τους να μάθουν να αξιολογούν τις πηγές και να επιλέγουν αυτές που πραγματικά ανταποκρίνονται στις πληροφοριακές τους ανάγκες. Οι περισσότερες τους ερωτήσεις είχαν να κάνουν με το τι μπορούν να κάνουν στην βιβλιοθήκη, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Χάρηκαν ιδιαίτερα όταν άκουσαν ότι εκτός από την ανάγνωση βιβλίων ή το να κάνουν τις εργασίες τους μπορούν να παίξουν με τα παιχνίδια (επιτραπέζια και μη) που υπάρχουν στον χώρο.

Η αγαπημένη στιγμή, όπως πάντα, ήταν αυτή της επιλογής των βιβλίων που θα δανείζονταν, πράγμα και το οποίο έκαναν.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: