Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του Ε3 του 13ου–21ου Δημοτικού Σχολείου στη Βιβλιοθήκη της Ευγένειας

Σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, το Ε3 του 21ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη σχολείου για φέτος.

Οι μικροί μαθητές, που μόλις εχθές άρχισαν το κεφάλαιο “Βιβλίο και Βιβλιοθήκες” στο μάθημα της γλώσσας, φάνηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι! Μιλήσαμε για τις διαφορετικές ερμηνείες της λέξης βιβλιοθήκη, για τον βιβλιοθηκάριο / βιβλιοθηκονόμο / επιστήμονα της πληροφόρησης αλλά και για βιβλία (μαρμάρινα, πήλινα, από πάπυρο ή περγαμηνή, χάρτινα και φυσικά ηλεκτρονικά). Το μεγάλο ενδιαφέρον και οι χρήσιμες ερωτήσεις των παιδιών έκαναν το χρόνο να πετά μέσα από τα χέρια μας χωρίς να το καταλάβουμε.

Βασικά στοιχεία του κανονισμού για τη συμπεριφορά μας στη βιβλιοθήκη αλλά και για τη χρήση των υπηρεσιών και της συλλογής της ήρθαν να συμπληρώσουν τις γνώσεις των παιδιών τα οποία ήταν ήδη εξοικειωμένα με τις έννοιες του δανεισμού, της ανανέωσης και των κρατήσεων (Μπράβο παιδιά!)

Η δεύτερη ώρα της επίσκεψης γέμισε με την αναζήτηση στα ράφια των βιβλίων που θα δανείζονταν και με το πρώτο ξεφύλλισμα αμέσως μετά τη χρέωση.

Ευχόμαστε όλες οι εκδηλώσεις της χρονιάς να πάνε τόσο καλά όσο η σημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: