Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Αυξάνεστε και πληθύνεστε! Ευχαριστούμε!

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Βιβλιοθήκης της Ευγένειας, με τη σημερινή ανάρτηση θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη που δείχνετε στη βιβλιοθήκη καθώς και να σας βεβαιώσουμε για ακόμα μία φορά πως η βιβλιοθήκη και το προσωπικό της είναι πάντα στη διάθεσή σας για να καλύψουν τις πληροφοριακές σας ανάγκες, να σας βοηθήσουν σε επιλογές ψυχαγωγίας, να σας καθοδηγήσουν σε θέματα διά βίου μάθησης και στην προσπάθειά σας για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

image

Τα τελευταία δύο χρόνια η αύξηση που παρουσιάζεται στην κίνηση της βιβλιοθήκης είναι θεαματική, όπως μπορείτε να δείτε και από το γράφημα. Το δε πρώτο δίμηνο του 2014 ξεκίνησε ακόμη πιο δυναμικά, πάντα χάρη και στη δική σας στήριξη και στην εμπιστοσύνη που δείχνετε στη βιβλιοθήκη μας.

Σημαντικότατη φυσικά, η συμβολή των τοπικών σχολικών κοινοτήτων. Το Φεβρουάριο μόνο, μας επισκέφθηκαν συνολικά 10 τμήματα από 5 δημοτικά σχολεία της Ευγένειας, με περίπου 200 μαθητές. Οι μαθητές, όπως έχει ήδη φανεί από προηγούμενες αναρτήσεις, ήρθαν στη βιβλιοθήκη της Ευγένειας για να γνωρίσουν το χώρο και να μάθουν καινούρια πράγματα αλλά γρήγορα διαπίστωσαν πως μπορούν και να διασκεδάσουν! Έτσι, όλα τα απογεύματα που η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί, γεμίζει με μαθητές που έρχονται να παίξουν με τα παιχνίδια που πρόσφατα έχουμε αποκτήσει, επιτραπέζια και μη. Εννοείται, βέβαια, πως η ανάγνωση παραμένει βασικός πυλώνας του κύκλου εργασιών της βιβλιοθήκης με αποτέλεσμα οι συναλλαγές στο δανειστικό τμήμα να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης 209% (σύγκριση Ιαν-Φεβ 2013 με το αντίστοιχο διάστημα του 2014).

Παράπλευρη οφέλεια όλων των παραπάνω είναι και η αύξηση της συλλογής μας από δωρεές μελών, τόσο με τα παιχνίδια που προαναφέραμε όσο και με βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013, είχαμε την τύχη να προστεθούν στη συλλογή μας 925 βιβλία, αποκλειστικά από δωρεές  φυσικών και νομικών προσώπων. Ευελπιστούμε του χρόνου να έχουμε το ίδιο θετικά αποτελέσματα να παραθέσουμε, πάντα με τη δική σας βοήθεια.

Η θετική διάθεση όλων εσάς απέναντι στη βιβλιοθήκη μας, μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίζουμε να σας παρέχουμε διαρκώς νέες υπηρεσίες, υψηλής επιστημοσύνης και πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο, αυτό που αξίζει σε όλους εσάς!

Ευχαριστούμε!

3 σχόλια:

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για μια βιβλιοθήκη που δεν έχει media lab... Μπράβο σας συνάδελφοι!

υγ: Πόσες αγορές βιβλίων κάνετε περίπου το χρόνο;

maria korkidi είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε,
η Βιβλιοθήκη της Ευγένειας, μαζί με τη βιβλιοθήκη της Δραπετσώνας και την Κεντρική βιβλιοθήκη Κερατσινίου είναι μέλη του δικτύου Future Library. Βέβαια,Media Lab έχει μόνο η Κεντρική βιβλιοθήκη.
Με χαρά διαπιστώνουμε πολύ μεγάλη αύξηση χρηστών και στις τρεις βιβλιοθήκες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Δυστυχώς στο ερώτημά σου για τις αγορές βιβλίων, έχω να σου απαντήσω ότι καμία από τις βιβλιοθήκες μας δεν έχει προβεί σε αγορές βιβλίων τα τελευταία 5 χρόνια. Τα νέα βιβλία που εντάσσονται στις συλλογές μας προέρχονται από δωρεές μελών, τη χορηγία του super market Σκλαβενίτη, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ και βέβαια από τα παιδικά βιβλία που σε κάθε καλοκαιρινή εκστρατεία μας χορηγεί το Future Library. Επίσης φέτος η Κεντρική Βιβλιοθήκη, λόγω Media Lab, είχε άλλη μία δωρεά 200 βιβλίων σχετικά με την τέχνη και την τεχνολογία.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αν και δυσαρεστεί βέβαια το γεγονός ότι τα τρία παρατήματα δεν χαίρουν τακτικού προϋπολογισμού για αγορές βιβλίων. Νομίζω πως τα αποτελέσματα της δουλειάς σας παρά τον παράγοντα αυτό είναι πολύ σημαντικά. Και αν κρίνω από την απουσία του "νεανικού κράχτη" (media lab) στο εν λόγω παράρτημα, ακόμη καλύτερα.