Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Βιβλιοθήκη CAMBRIDGE ψηφιοποίηση χειρογράφων ΙΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝΑ (Γλώσσα γραφής ελληνικά)

http://cudl.lib.cam.ac.uk/view/MS-ADD-03996/9

Τα χειρόγραφα του Νεύτωνα. Σκεπτόταν και έγραφε στην ελληνική γλώσσα...αντιγράφοντας Αριστοτέλη


Εδώ και κσιρό κάποιοι Έλληνες έλεγαν ότι οι επιστήμονες της αναγέννησης (οι οποίοι σημειωτέων όλοι είχαν κάτι κοινό όσον αφορά την καταγωγή) δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μετριότητες στις οποίες δόθηκαν αρχαίο Ελληνικά συγγράμματα (τα οποία υποτίθεται είχαν καεί και καταστραφεί), από τα οποία άντλησαν τις “ανακαλύψεις” τους. Κάποιοι απλά σχολίασαν το γεγονός αυτό ως ακραίο και υποστήριξαν πως οι «νέοι» επιστήμονες έχουν δώσει αποδείξεις για αυτά που αρχαίοι Έλληνες αποδείκνυαν παλαιότερα.
Επειδή όμως ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, δείτε τις αποδείξεις: Στην βιβλιοθήκη του Cambridge υπάρχουν χειρόγραφα με σημειώσεις του Ισαάκ Νέυτωνα. Εκτός του ότι είναι όλες στα Ελληνικά είναι από κείμενα Αρχαίων Ελλήνων. Συγκεκριμένα οι παρακάτω αποδείξεις φανερώνουν ότι ο Ισαάκ Νεύτων κρατάει σημειώσεις στα Ελληνικά από το βιβλίο του Αριστοτέλη “Όργανον” (φωτό). Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Cambridge για όποιον διατηρεί τις αμφιβολίες του για την «ανακάλυψη» αυτή. Και ακολουθούν και άλλες αποδείξεις….

Στο Πλατωνικό έργο “Φαίδων” ή περί ψυχής, ο Σωκράτης περιγράφει αφενός την γη από ψηλά και αφετέρου δίνει τον νόμο της Παγκόσμιας Βαρύτητος που 2.000 χρόνια αργότερα παρουσίασε ο Ισαάκ Νεύτων!!!!
Ας δούμε τι λένε τα κείμενα: Στο παρακάτω σημείο του έργου “Φαίδων” ο Σωκράτης περιγράφει : «λέγεται λοιπόν, ω συνομιλητή, πως η γη είναι, αν την έβλεπε κανείς από ψηλά, σαν τις σφαίρες – μπάλες ποδοσφαίρου – (εδώ γίνεται αναφορά στο «Επίσκυρο» τον «πρόγονο» του ποδοσφαίρου), που είναι από δώδεκα κομμάτια διαφορετικού δέρματος. Δηλαδή είναι πολύχρωμη σφαίρα και τα μέρη της ξεχωρίζουν από τα χρώματα που έχει το καθένα, ενώ τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι μας εδώ, δεν είναι παρά απομιμήσεις εκείνων των χρωμάτων. Εκεί λοιπόν όλη η γη είναι χρωματισμένη απ’ αυτά τα χρώματα, που είναι πιο λαμπερά και καθαρά από τα εδώ. Κάποιο μέρος της είναι πορφυρό και καταπληκτικό στην ομορφιά, ενώ άλλο χρυσωπό, άλλο λευκότερο από το γύψο και το χιόνι, και έτσι είναι χρωματισμένη και από τα άλλα χρώματα, και ακόμα περισσότερα, και ωραιότερα από όσα έχουμε εμείς δει. Γιατί ακόμα και οι κοιλότητες της που είναι γεμάτες αέρα και νερό, παίρνουν μια απόχρωση λαμπερή μέσα στην ποικιλία των άλλων χρωμάτων, ώστε να δίνει την εντύπωση μιας ενιαίας εικόνας πολύχρωμης».
Στο ίδιο κείμενο – «Φαίδων»  : «έχω πεισθεί λοιπόν, ότι η γη είναι σφαιρική και δεν έχει ανάγκη ούτε αέρος ούτε άλλου στηρίγματος για να μην πέσει. Αλλά αρκεί δια να συγκροτείται η ομοιογένεια του ουρανού αυτού, προς εαυτόν σε όλα τα σημεία και η ισορροπία αυτής της ίδιας της γης, επειδή κάθε πράγμα που ισορροπεί εντός ομοιογενούς περιβάλλοντος που και αυτό τελεί εν ισορροπία δεν μπορεί να κλίνει προς καμία πλευρά και θα παραμείνει ακλινές δηλ. αμετακίνητο».
Στο βήμα διαβάζουμε το Άρθρο:  "Τα χειρόγραφα του Νεύτωνα στο Διαδίκτυο"
"Στο σημειωματάριο του Νεύτωνα ανακαλύπτουμε ότι σκεπτόταν και κρατούσε σημειώσεις στην ελληνική γλώσσα Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα που διατηρεί το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».
Το Πανεπιστήμιο όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ωηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Συγκεκριμένα η πρόσβαση γίνεται στο ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ,Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.
Στο σημειωματάριο του Νεύτωνα που βρίσκεται επίσης on line και συγκεκριμένα στις σημειώσεις που κρατούσε όταν σπούδαζε στο Trinity College από το 1661 έως το 1665 _ όπου συμπεριλαμβάνονται σχόλια σε ζητήματα μαθηματικών, φυσικής και μεταφυσικής _ ανακαλύπτει κανείς ότι ο Ισαάκ Νεύτων χειριζόταν την ελληνική γλώσσα".
Για όλα τα παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να μελετούμε τις αρχαίες πηγές και μιας και στα σχολεία αυτά δεν διδάσκονται, πρέπει να τα αναζητούμε μόνοι μας. Τα κείμενα που έχουμε σήμερα στην διάθεση μας και έχουν «διασωθεί», από τους Αρχαίους προγόνους μας είναι μόλις το 1%, αν λοιπόν μέσα στο 1% έχουν πει τα πάντα, στο υπόλοιπο 99% τι θα μπορούσαν να έχουν πει;
enimerwsi.wordpress και βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: