Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Η Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας έγινε 24 ετών

«Εύχομαι η βιβλιοθήκη μας να ζήσει αιώνια»

(Παναγιώτα Γ.)

Η βιβλιοθήκη της Δραπετσώνα στην αέναη προσπάθεια της να συμβάλει στην ποιοτική και πολιτιστική ζωή της πόλης έχει όλους τους χρήστες της συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Βιβλιοθήκης που υποστήριξαν, συμμετείχαν και βοήθησαν έμπρακτα ώστε να πραγματοποιηθούν τα 24 γενέθλια της βιβλιοθήκης της Δραπετσώνας. Χωρίς την δική τους αρωγή θα ήταν αδύνατο να γίνουν όλα τόσο μα τόσο όμορφα και άψογα.

Από το πρωί της Παρασκευής το προσωπικό της βιβλιοθήκης υποδέχονταν τους αναγνώστες της, μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας τους πορτοκαλάδα ή λεμονάδα.

Τα μέλη και οι φίλοι της βιβλιοθήκης εκτός από τις ευχές τους έφεραν και πολλά δώρα. Βιβλία, καρυδόπιτες, κέικ, clip_image002ντόνατς, κουλουράκια, ποπ κορν, φρούτα, τηγανίτες , πιροσκί κ.ά. είναι μερικά από αυτά που προσέφεραν οι αναγνώστες μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα γενέθλια της βιβλιοθήκης, που άνοιξε τις πύλες της στο αναγνωστικό κοινό της Δραπετσώνας, στις 30 Μαΐου το 1990 επί δημαρχίας Νίκου Μπεάζογλου .

clip_image004

Με ενθουσιώδεις φωνές, χαμόγελα, τραγουδήσαμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους το ομώνυμο τραγούδι «Να ζήσεις βιβλιοθήκη με μέλη πολλά, μεγάλη να γίνεις με βιβλία αρκετά…» Σβήσαμε και τα 24 κεράκια της αυτοσχέδιας τούρτας με ντόνατς σοκολάτας. Βέβαια θραύση έκανε η καρυδόπιτα, οι τηγανίτες και τα πιροσκί.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο νυν Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής. Ο πρώην Δήμαρχος και ιδρυτής της Βιβλιοθήκης στη Δραπετσώνα κ. Νίκος Μπεάζογλου. Από τη νέα Δημοτική αρχή, παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Κώστας Αλεξίου και η κ. Ελένη Κυραμαριού .

Οι αναγνώστες μας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα κ. Διονυσία Νέδα της οποίας το βιβλίο « Ο άνθρωπος στο σχήμα της ζωής» διαβάζουν τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης της βιβλιοθήκης.

(Ο πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου με τη συγγραφέα Διονυσία Νέδα)

(Ο πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου με τη συγγραφέα Διονυσία Νέδα)

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που με τη συνεργασία τους προβάλλουν τους σκοπούς και την κουλτούρα της βιβλιοθήκης. Τους συναδέλφους που προσπαθούν να βοηθήσουν το έργο της, όλους εσάς τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που συμβάλλετε στη λειτουργία της, με αμέριστη αγάπη, κατανόηση, υπομονή και γενναιοδωρία.

Μας γράφει το μέλος της Βιβλιοθήκης κυρία Ε.Α. στις 30 Μαΐου από τη μακρινή Αυστραλία, που λόγω συνθηκών αναγκάσθηκε να μετακομίσει….

«Μου έχετε λείψει!»

«Εδώ οι βιβλιοθήκες είναι τεράστιες με απίστευτο αριθμό ορόφων και  βιβλίων, ωστόσο εμένα μου λείπει η μικρή και ζεστή μας βιβλιοθήκη με τους κρυμμένους της θησαυρούς…

…από τη State Library of Victoria της Μελβούρνης που επισκέπτομαι συχνά με την κόρη μου.

Δεν είναι δανειστική η βιβλιοθήκη, αλλά υπάρχουν γραφεία όπου μπορεί κάνεις να πάρει όσα βιβλία θέλει και να τα διαβάσει εκεί. Επίσης μπορεί να σκανάρει και να  φωτοτυπήσει ό,τι θέλει από αυτά.»

clip_image008

Πολλές ευχές δέχτηκε η βιβλιοθήκη από τους αναγνώστες της και οι λιλιπούτειοι φίλοι μας τις έδωσαν και με ζωγραφιές. Αυτή η θετική αύρα ας αγγίξει όλες της βιβλιοθήκες της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: