Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας σε συνεργασία με το Future Library, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων, πήρε η Μουσική στη βιβλιοθήκη Δραπετσώνας.

P1090379Αρχίσαμε να μιλάμε για τα μουσικά όργανα που γνωρίζουμε και τους ήχους που παράγουν, τον ρυθμό, την αρμονία, την παύση. Ανακαλύψαμε τους ήχους και το ρυθμό που συναντάμε στη φύση και στην καθημερινότητά μας. Συνεχίσαμε για τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και για τα μουσικά όργανα που συναντάμε σε σύγχρονες ορχήστρες.

Διασκεδάσαμε παίζοντας το τρενάκι του ήχου.

Με «DJ» τη Μαρίτα, συνεχίσαμε το ταξίδι στη Μουσική και η Βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε σε Μέγαρο Κλασικής μουσικής, με τις συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου και του Βιβάλντι (αυθόρμητα δύο μικρές ακροάτριες χόρεψαν μπαλέτο), σε πανηγύρι με το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα (Δημοτική μουσική), σε λαϊκή πίστα, με την «Ευδοκία» του Μάνου Λοΐζου και τη «Δραπετσώνα» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (έντεχνο λαϊκό), όπου αρκετοί ακροατές έγιναν χορευτές. Κλείσαμε με τη συναυλία των Vegas (μοντέρνα ελληνική μουσική  και Hip hop) και για να ικανοποιήσουμε και τις μητέρες των μικρών ακροατών ακούσαμε και χορέψαμε Zumba.

P1090373P1090374P1090375P1090376P1090377

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: