Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Η μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων

Σήμερα στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, οι μικροί μας αναγνώστες προσκάλεσαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, στον πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης.P1090456

Διασκεδάσαμε όλοι με τις περιπέτειες και τις ιστορίες που ανέφεραν τα παιδιά, με πρωταγωνιστές τους ίδιους και την γιαγιά ή τον παππούς τους. Ακούσαμε για μπουγέλα, για τραγούδια, για παιχνίδια , για αγάπη, για γενναιοδωρία, για τους δεσμούς της οικογένειας, την παράδοση κ.ά. Τα παιδία ζωγράφισαν σε ένα πλαστικό πιάτο- «κορνίζα» τον εαυτό τους με τη γιαγιά και τον παππού τους και τους το προσέφεραν.

P1090457P1090461

 

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες ευχαρίστησαν τα εγγόνια τους για την πληρότητα που τους προσφέρουν με τη συντροφιά τους , τα οποία κάνουν την καρδιά τους νεανική παρά το γερασμένο σώμα τους.

Ενδεικτικές φράσεις μεγάλων και μικρών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν οι εξής:
«Όταν είμαστε μαζί σταματάει ο χρόνος τα ρολόγια, όλου του κόσμου, για να απολαύσει και αυτός την παρέα μας» λέει ο παππούς Αντώνης. Η γιαγιά της Βιβλιοθήκης, κυρία Ειρήνη, αναφέρει «αλληλογραφώ με την εγγονή μου και ανταλλάσουμε αυτοκόλλητα».
« Στη γιαγιά μου υπάρχει ένα συρτάρι πάντα γεμάτο λιχουδιές». « Με τη γιαγιά και τον παππού μου περνάω ζωή και κότα στις διακοπές».
«Με τη γιαγιά μου πειραματίζομαι στην κουζίνα» μας είπε και η Λυδία και μας έφερε να δοκιμάσουμε τα σοκολατάκια που έφτιαξε.

P1090458

 

Στη συνέχεια γευτήκαμε τις αλμυρές λιχουδιές της κυρίας Ειρήνης, το σοκολατένιο και το περίφημο κέικ βερίκοκου της «σέφ» της Βιβλιοθήκης ,κας Ιωάννας, και τα λουκούμια της Ελένης . Δροσιστήκαμε με παγωμένη πορτοκαλάδα και λεμονάδα από τον κύριο Βασιλάκη.

Με το λουκούλλειο κολατσιό και την ψυχή μας γεμάτη από συναισθήματα νοσταλγίας και ευδαιμονίας τελείωσε και αυτή η μαγική εκδήλωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: