Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Β1 του 13ου Δημοτικού Σχολείου στη Βιβλιοθήκη της Ευγένειας

Σήμερα, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, τη βιβλιοθήκη της Ευγένειας επισκέφθηκε το Β1 του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν μια παρουσίαση που τους βοήθησε να μάθουν τα βασικά γύρω από την έννοια και τον κανονισμό της βιβλιοθήκης και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως χρήστες. Μιλήσαμε για τη δυνατότητα κάλυψης των πληροφοριακών τους αναγκών και ψυχαγωγίας. Μιλήσαμε για βιβλία, παιχνίδια, πληροφορίες, τη σελίδα τίτλου και όσα τους προσφέρει η βιβλιοθήκη. Ακόμη, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το Ταξινομικό Σύστημα Dewey.

Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, οι μαθητές διάλεξαν τα βιβλία που θα δανείζονταν, διάβασαν μύθους του Αισώπου (θέμα με το οποίο ασχολούνται στο σχολείο) και έπαιξαν με τα παιχνίδια που διαθέτει η βιβλιοθήκη. Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σχολείο τους έφυγαν με τη δέσμευση πως θα επιστρέψουν για τον επόμενο δανεισμό και με μια ευχή για χρόνια πολλά καθώς σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών και η βιβλιοθήκη δε θα μπορούσε να μη γιορτάζει μαζί τους. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως μέσα στις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου υπάρχει μια γωνιά ελευθερίας, γνώσης και διασκέδασης για όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: