Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

"Πιάστε τους γκραφιτάδες" στη βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9-12 το πρωί, στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου (Εμμ. Μπενάκη 70, 210-4003116), η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου θα παρουσιάσει σε παιδιά πέμπτης τάξης δημοτικού το βιβλίο της: "Πιάστε τους γκραφιδάτες".


Η οικογένεια Λαγωνίκα ετοιμάζεται για επίσκεψη στην Ακρόπολη. Είναι μια συνηθισμένη Κυριακή, με τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, να χαίρονται τη βόλτα τους και τα μνημεία του Ιερού Βράχου. Ο Πότης και η Μηλίτσα όμως έχουν αρχίσει να τρώγονται για περιπέτεια. Και πράγματι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τα δυο αδέλφια, μέσα από τις γκάφες τους, αλλά και χάρη στις εξαιρετικές τους ικανότητες παρατήρησης, αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι άραγε η φαντασία τους που αναζητά απεγνωσμένα υποθέσεις μυστηρίου ή μήπως κάποιος ή κάποιοι έχουν βάλει στόχο... την Ακρόπολη; Αυτή τη φορά, για να λύσουν το μυστήριο, οι νεαροί ντετέκτιβ θα πρέπει να βουτήξουν τα χέρια τους στο... χρώμα! Βοήθησε κι εσύ. Γίνε μέλος της ομάδας. Σε χρειάζονται. Αν έχεις θάρρος ξεκίνα! Αν περάσεις τη δοκιμασία με επιτυχία, σε περιμένουν κι άλλες αποστολές!
H Eλένη Σβορώνου σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετεκπαιδεύτηκε στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και από το 1994 εργάζεται στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, όπου σήμερα είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Γράφει βιβλία για παιδιά και νέους (από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν το Όλα για τη φανέλα, Τα 13 φτερνίσματα, Στο βυθό με τα σοκολατόδενδρα, Ένα τόσο δα μικρό λεκεδάκι, Ο Τζιτζικο-Περικλής Μεγάλος Συνθέτης της Ελλάδας, Ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης και o Τζιτζικο-Περικλής και η Πέμπτη Εποχή), αρθρογραφεί και γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας. Σχεδιάζει και εμψυχώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέμα τη φύση και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: