Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Το γαμήλιο πάρτι και το δράμα μιας βιταμίνης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου, η συγγραφέας Δήμητρα Φώτου παρουσίασε στα 45 παιδιά της τρίτης τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου, το βιβλίο της: "Το γαμήλιο πάρτι και το δράμα μιας βιταμίνης". 


Μια διάσημη βιταμίνη αναστατώνεται όταν μαθαίνει πως η ξαδέλφη της μια απλή βιταμινούλα ετοιμάζεται να παντρευτεί το περιβόητο ασβέστιο. Τότε αρχίζει μια περιπέτεια άγχους και μυστηρίου, με περίεργα τηλέφωνα, άνεργα αντιβιοτικά και απεργίες που θα καταλήξει στην κλοπή της γαμήλιας τούρτας και σε έναν τσακωμό εγωισμού και επιδειξιμανίας ανάμεσα στις βιταμίνες τις τροφές και τα μεταλλικά άλατα. Ένα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο χρώμα και φαντασία, γραμμένο με πολύ χιούμορ, από την Δήμητρα Φώτου που με τον τρόπο γραφής της δείχνει πως η γνώση μπορεί να γίνει παιχνίδι και οι βιταμίνες με τα συστατικά τους ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για τα παιδιά.
Σε συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ- του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.Δεν υπάρχουν σχόλια: