Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

«Το διαδίκτυο μπορεί να αντικαταστήσει τη βιβλιοθήκη;» στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, μαθητές της Α1 τάξης του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη στις 11.00 το πρωί.Ενημερώθηκαν για την λειτουργία της βιβλιοθήκης και ξεναγήθηκαν στη συλλογή των βιβλίων της.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης της βιβλιοθήκης για την χρήση των πληροφοριακών βιβλίων και του διαδικτύου, συζητήσαμε για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα τους.

image

Συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που περιέχει το διαδίκτυο και στην έλλειψη ποιοτικού ελέγχου.  Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και η διακίνηση ιδεών δεν εξασφαλίζει και την έγκυρη πληροφόρηση. Μπορεί  ακόμη να υπάρξει παραβίαση προσωπικών δεδομένων η παραποίηση.

Επίσης συγκρίναμε τις ταχύτητες αναζήτησης διαδικτύου και έντυπου πληροφοριακού βιβλίου. Μπορεί το διαδίκτυο να είναι παντού αλλά δεν είναι φορητό όπως τα έντυπα βιβλία. Τέλος τα παιδιά συμπεράνανε ότι πιο ασφαλή και τεκμηριωμένη είναι η αναζήτηση πληροφοριών στη βιβλιοθήκη με τη βοήθεια του Βιβλιοθηκονόμου για τις μαθητικές εργασίες τους.

Λίγο πριν φύγουν οι μαθητές δανείστηκαν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: