Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Στρατηγικές αναζήτησης πληροφοριών στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, μαθητές της Α3 τάξης του 1ου Γυμνασίου Δραπετσώνας επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη στις 9.30 πμ.

Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και ξεναγήθηκαν όχι μόνο στη συλλογή των βιβλίων της αλλά και στο κέντρο πληροφόρησης που διαθέτει η βιβλιοθήκη από την «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ιδιαίτερη εντύπωση και ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές για τους Η/Υ που διαθέτει, για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης. Το πληκτρολόγιο Braille και o εκτυπωτής Braille τους ενθουσίασαν ευχάριστα.

image

Παράλληλα, οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης για την αναζήτηση πληροφοριών από το διαδίκτυο και από την έντυπη συλλογή της. Ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές αναζήτησης πληροφοριών και τη χρήση τους προκειμένου να οργανώσουν ,να δομήσουν και να συνθέσουν τη σχολική εργασία τους. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις πηγές που παρέχουν την πληροφορία. Τελειώνοντας, συζητήσαμε τόσο για τις ευεργετικές επιδράσεις της ανάγνωσης στον άνθρωπο όσο και για τη δύναμη της γνώσης και της μάθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: