Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Λέσχη ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης στη Δραπετσώνα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αψήφησαν αρκετά μέλη της Λέσχης ανάγνωσης και επισκέφτηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, τη Βιβλιοθήκη στη Δραπετσώνα. Η συνάντηση έγινε με αφορμή το βιβλίο « Η παγωμένη πριγκίπισσα» της Καμίλα Λέκμπεργκ. Με ζεστό καφέ και τσάι τα μέλη αντάλλαξαν τις απόψεις τους για την υπόθεση του βιβλίου.

clip_image002

Σιγά-σιγά ξετύλιγαν την ιστορία διαπιστώνοντας ότι οι ήρωες της μικρής κοινωνίας του χωριού συνδέονται με τη νεκρή γυναίκα. Οι πρωταγωνιστές, ο ντετέκτιβ Πάτρικ και η συγγραφέας Έρικα συνεργάζονται, ερωτεύονται, μελετούν τα σημάδια, ερμηνεύουν τους γρίφους και ανακαλύπτουν το δολοφόνο και τα μυστικά της μικρής κλειστής κοινωνίας του χωριού. Με τη συζήτηση των αναγνωστών για το βιβλίο φανερώθηκε και η βαθιά κοινωνική διάσταση της ιστορίας. Η συγγραφέας με εξαιρετική μαεστρία αναφέρεται σε κοινωνικά θέματα που τα συναντάμε σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες όπως την παιδική φιλία, τον πρώτο έρωτα, την ενδοοικογενειακή βία, την ατίμωση, τον αλκοολισμό, τη δύναμη του χρήματος, τις ηθικές αναστολές. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ κάθε φορά σκιαγραφεί τον πιθανό ύποπτο για το φόνο, στη συνέχεια τον απορρίπτει και στρέφει αλλού τα στοιχεία.

clip_image004

Κολακευτικά σχόλια ακούστηκαν στο τέλος της συζήτησης. Οι αναγνώστες συμφώνησαν ότι το καλογραμμένο αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα έχει φοβερή δομή και πλοκή και δημιουργεί ένα αίσθημα αγωνίας, που δε σε αφήνει να σταματήσεις την ανάγνωση μέχρι το τέλος.

clip_image006

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που μας ειδοποίησαν ότι εξαιτίας της γρίπης δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν. Τους ευχόμαστε περαστικά, να αναρρώσουν σύντομα και να έρθουν στη Βιβλιοθήκη.

clip_image008

Η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο των γονιών της για να βρει μια κοινότητα στο κατώφλι της τραγωδίας. Η παιδική της φίλη Άλεξ, την οποία η ίδια βρίσκει νεκρή στην μπανιέρα της, είναι η αφετηρία για ένα επώδυνο φλας μπακ στο παρελθόν, το οποίο θα φέρει στο φως τα θαμμένα μυστικά που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα, αλλά και για μια γενναία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της Ερίκα. (Παρουσίαση απ ό το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Camilla Lackberg (Καμίλα Λέκμπεργ) γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο "Η παγωμένη πριγκίπισσα", το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία, όταν η Καμίλα ήταν 29 χρονών.

Περισσότερα http://www.biblionet.gr/author

Δεν υπάρχουν σχόλια: