Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

2ο διήμερο επισκέψεων μαθητών του 11ου Δημοτικού Κερατσινίου στη Βιβλιοθήκη Ευγένειας

Χθες 4 Φεβρουαρίου και σήμερα 5, η βιβλιοθήκη μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τα τμήματα της έκτης και της τετάρτης τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου αντίστοιχα.

Οι μαθητές που επισκέπτονταν ομαδικά τη βιβλιοθήκη για δεύτερη φορά, έλυσαν το “θρυλικό” πια σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύοντας ότι είχαν παρακολουθήσει την παρουσίαση της προηγούμενης χρονιάς με προσοχή.

Έχοντας ήδη εξοικειωθεί με την έννοια της βιβλιοθήκης και τον κανονισμό της, οι μαθητές βούτηξαν στα λίγο πιο βαθιά νερά της πληροφόρησης. Παρακολούθησαν μια παρουσίαση των βασικών εννοιών πηγών πληροφόρησης, καθώς και τον τρόπο που αυτές ταξινομούνται στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Πιο συγκεκριμένα είδαν τις βασικές κατηγορίες της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey και τις επιμέρους κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται περιβαλλοντικά θέματα για την έκτη τάξη και για την ελιά για την τετάρτη. Πήραν μια γεύση από τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των πηγών ενώ συζήτησαν και τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να έχει κανείς κατά νου όταν αναζητά υλικό και όταν συντάσσει μια εργασία.

Και οι δύο ημέρες έκλεισαν με τα παιδιά να επιλέγουν από το παιδικό τμήμα τα βιβλία που θα δανείζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: