Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Λέσχη ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης στη Δραπετσώνα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση των μελών της λέσχης ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Μαρτίου 2015.

clip_image002

Με αφορμή το βιβλίο της Βρετανίδας Ρόζαμουντ Πίλτσερ «Ψάχνοντας για κοχύλια», τα μέλη ταξίδεψαν νοερά στην άγρια και αρχοντική ομορφιά της Κορνουάλης. Το μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, το ζεστό τσάι και το σπιτικό κέικ που μας πρόσφερε η ηρωίδα Πενέλοπε μας συνόδεψε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Τα μέλη συζήτησαν για την ιστορία της Πενελόπε, τον γάμος της , τις σχέσεις με τα παιδιά της, τον έρωτας και τον θάνατος της. Η ιδιαίτερη πλοκή, οι ζεστοί και άμεσοι διάλογοι, συγκίνησαν και άγγιξαν τη γυναικεία ευαισθησία των μελών της Λέσχης. Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο οικογενειακό μυθιστόρημα που εμπνέει δύναμη και αισιοδοξία, το οποίο είναι συγχρόνως απολαυστικό και ρομαντικό μέχρι και την τελευταία του σελίδα.

clip_image004

Η Πενέλοπε ήταν τυχερή γιατί είχε γονείς που τη λάτρευαν. Ήταν άτυχη στον απερίσκεπτο και τελικά ανέραστο γάμο της. Ήταν τυχερή γιατί βρήκε αργότερα μια μεγάλη κι αληθινή αγάπη, αλλά πάλι άτυχη για τα προβλήματα και τις τραγωδίες που της προκάλεσε. Απέκτησε τρία παιδιά και τα κράτησε στην αγκαλιά της νιώθοντας τυχερή και ευτυχισμένη. Αλλά, όπως πολλές μητέρες, με τον καιρό άλλαξε λίγο - πολύ γνώμη και γι' αυτό. . . Γύρω από την Πενέλοπε η ζωή σφύζει, λες και μας παρουσιάζει η ίδια σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ τα πρόσωπα που γνώρισε και αγάπησε. (Παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

clip_image005
Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ γεννήθηκε στην Κορνουάλη το 1924, με πατρικό όνομα Rosamunde E.M.L. Scott. Στη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο γυναικείο σώμα του Βρετανικού Ναυτικού (1943-1946). Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή και δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 χρονών. Από τότε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και γρήγορα έγινε γνωστή και αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο κοινό. Πολυγραφότατη, έχει γράψει κυρίως μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα και θεατρικά έργα. Δημοσίευσε επίσης δέκα μυθιστορήματα, μεταξύ 1949-1963, με το ψευδώνυμο Jane Fraser. Η πρωτοφανής επιτυχία του μυθιστορήματος "Ψάχνοντας για κοχύλια" ("The Shell Seekers",1988), που συνάρπασε τους αναγνώστες, την έκανε γνωστή στο διεθνές κοινό σαν μια από τις πιο πολυδιαβασμένες μυθιστοριογράφους της εποχής μας.

Περισσότερα http://www.biblionet.gr/author

Δεν υπάρχουν σχόλια: