Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Πολυαγαπημένοι φανταστικοί ντετέκτιβ και οι μετρ της Αστυνομικής λογοτεχνίας στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015, τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Δραπετσώνας στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας για την αστυνομική λογοτεχνία. Τα παιδιά, τους τελευταίους μήνες, κάνοντας χρήση της συλλογής της βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικών πηγών και μέσω της ανάγνωσης αστυνομικών ιστοριών, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την ιστορική εξέλιξή της, τους κύριους εκπροσώπους της και τους πιο δημοφιλείς ήρωες της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας.

clip_image002

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του εγχειρήματος κ. Ευτυχία Καραΐσκου παρουσίασε με τη χρήση προβολέα (projector) στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης την εργασία, προκειμένου να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να δουν το συνολικό περιεχόμενο του έργου τους και να προβούν στις απαραίτητες παρατηρήσεις και διορθώσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν απεφεύχθη η ζωηρή συζήτηση γύρω από αγαπημένους ήρωες αστυνομικής λογοτεχνίας, ερώτημα το οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε μέσω της σχετικής δημοσκόπησης στην ιστοσελίδα του σχολείου: «Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ντετέκτιβ;».

Ευχαριστούμε την κ. Ευτυχία Καραΐσκου και τους μαθητές για την εξαιρετική συνεργασία το προηγούμενο διάστημα. Προσμένουμε την ολοκλήρωση της εργασίας και την τελική της παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: