Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Ανοίγει η αυλαία της Λέσχης Ανάγνωσης για 2η χρονιά στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Εχθές, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας. Η δεύτερη χρονιά της Λέσχης ξεκίνησε με το βιβλίο “Τα δάκρυα της Σμυρνιάς” που  έγινε η αφορμή για μια συζήτηση γεμάτη αναμνήσεις και προσωπικές ιστορίες, παρουσία της συγγραφέως κ. Διονυσίας Νέδα.
3Ο αναγνώστης παρακολουθεί την πορεία μιας οικογένειας από τη Σμύρνη στην Ελλάδα  και την αναζήτηση  των μελών της που αγνοούνται μετά την καταστροφή. Η αναζήτηση αυτή οδηγεί τους ήρωες στη Δραπετσώνα και την ανακάλυψη της τραγικής ζωής που περίμενε εκεί τους πρόσφυγες.
Η κ. Νέδα, στηριζόμενη σε ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες, σκιαγραφεί τις  κοινωνικές και οικονομικές  συνθήκες διαβίωσης στη Δραπεσώνα και ιδιαίτερα στο κρατικό πορνείο των Βούρλων.
1
Ενδιαφέρον είχαν και οι τοποθετήσεις μαθητών του 1ου Γυμνασίου Δραπετσώνας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πλαίσιο της εργασίας τους για την ιστορία της πόλης.
2
Με άρωμα και γεύσεις από την Σμύρνη και τη Δραπετσώνα ολοκληρώθηκε  η συνάντηση.
4
5
 
 
 
 
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Διονυσία Νέδα γεννήθηκε στην Ηλεία. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με Ποίηση και Διηγηματογραφία και διακρίθηκε σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: