Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Το Γ3 του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας ερευνά την τοπική ιστορία στη Βιβλιοθήκη

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη μας, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Παππά φιλόλογο, οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας για την τοπική ιστορία.


Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον κανονισμό και τη λειτουργία των τριών βιβλιοθηκών του Δήμου και με τη βοήθεια των βιβλιοθηκονόμων, εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της αναζήτησης, επιλογής και ανάκτησης πληροφοριών σε ηλεκτρονικές και παραδοσιακές πηγές και της βιβλιογραφίας.


Σταχυολογώντας την ιστορία της πόλης, τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες για να αναζητήσουν και να τεκμηριώσουν πληροφορίες για: την προέλευση του ονόματος της Δραπετσώνας, το Καστράκι, , τα Βούρλα, τους πρόσφυγες, τα Λιπάσματα κ.ά. Αρωγός σε αυτήν τους την προσπάθεια η Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Αρχείο της πόλης με το υλικό που διαθέτουν στη συλλογή τους.

Με ευχές για τις γιορτές και με χριστουγεννιάτικο κέρασμα, προσφορά του μέλους της Βιβλιοθήκης μας κ. Δήμητρας Στεφανάκη, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: