Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Once upon a time… “Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας” από το 2ο ΓΕΛ Δραπετσώνας

karaiskou0001

Τη ζωγραφιά έκανε η Ήλια Παπαβασιλείου, 6,5 ετών.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Once upon a time – Τα παιδικά παραμύθια σε δεύτερη ανάγνωση – Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας”, που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2014-2015, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Δραπετσώνας έγραψαν το δικό τους παραμύθι.

Στην έρευνα που οι μαθητές διεξήγαγαν μελέτησαν, αξιοποιώντας και τη συλλογή της βιβλιοθήκης, τα κλασσικά παραμύθια και ανέτρεξαν σε σύγχρονες εκδοχές τους τόσο στη λογοτεχνία όσο και στον κινηματογράφο, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ε. Καραΐσκου.

Μέσα από την αναζήτησή τους και τη συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο κ. Ζ. Κωνσταντινίδου, τα παιδιά ανακάλυψαν το ρόλο των παραμυθιών στη λαϊκή επιμόρφωση και διαπαιδαγώγηση. Οι ρόλοι και οι φιγούρες είναι φορτισμένες με το καλό και το κακό και δεν ξεφεύγουν από τα στερεότυπα, όπως αυτά απαντώνται σε κάθε εποχή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών τάξεων του 2ου ΓΕΛ Δραπετσώνας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Τους συγχαίρουμε για την άρτια εργασία τους η οποία πλέον βρίσκεται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: