Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Παλιοί και Νέοι Πρόσφυγες στο Κερατσίνι....Στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου (Αμφιάλη), την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους μαθητές της Γ' γυμνασίου από τα 'Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου".  Στα πλαίσια του μαθήματος Τοπικής Ιστορίας, οι υπεύθυνες καθηγήτριες, Κα Χουσάκου Μαρία και  Κα Παραμέρου Κατερίνα, έφεραν τους μαθητές τους στη βιβλιοθήκη μας για να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ "Παλιοί και Νέοι Πρόσφυγες" στο Κερατσίνι.


Ένα αφιέρωμα στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Κερατσίνι το 1922, από το αρχείο της ΕΡΤ και τη σειρά "Παρασκήνιο", σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Λεγάκη , Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιάννη Μισουρίδη,  Έρευνα Καλλιόπη Λεγάκη και Μαρία Γεντέκου. Αντικείμενο της εκπομπής είναι η ζωή, οι δυσκολίες, τα παράπονα, οι αναμνήσεις και οι προσδοκίες των Ελλήνων μέσα από προσωπικές αφηγήσεις προσφύγων της Μ. Ασίας. Παράλληλα παρουσιάζονται τα προβλήματα των σύγχρονων οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, την Ινδία, το Ουζμπεκιστάν, τον Πόντο, το Ιράκ και το Πακιστάν.


Με τη χρήση των πολυμέσων του Media Lab οι μαθητές βρήκαν το Διαδυκτιακό παιχνίδι "Το ταξίδι της Φυγής" στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστίας, που στόχο του έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και το άσυλο, καθώς και ευρύτερα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανοχής και πολυπολιτισμικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: