Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

«Εμείς οι άλλοι» θεατρική παράσταση στη βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, μαθητές του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας και μέλη της Βιβλιοθήκης παρακολούθησαν στο χώρο της την παράσταση «Εμείς οι άλλοι», από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Για πρώτη φορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Βιβλιοθήκης, οι αναγνώστες της είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, χάρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη».
 


  Πέντε νέοι ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνές Νέου Ελληνικού Θεάτρου με μέσο το θεατρικό παιχνίδι και στόχο τη συνάντηση και τη γνωριμία των ανθρώπων. Η σκέψη και το έργο Ελλήνων συγγραφέων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, συναντά την ανησυχία των σύγχρονων καλλιτεχνών. Μέσα από αυτό το παζλ, προσφέρεται στον θεατή ένα μέσο να ταξιδέψει αλλά και να προβληματιστεί (από το πρόγραμμα της παράστασης).Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και τα κουστούμια η Μαγδαληνή Αυγερινού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Ελευθερία Μεντηλίδου, Πάνος Μπόρας, Έλενα Σταματίου και Θοδωρής Τούμπανος.
Με θερμό χειροκρότημα, χαρά και ενθουσιασμό έστεψαν οι θεατές όλους τους συντελεστές της παράστασης.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την κίνησή του αυτή στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: