Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Δολοφονίες με άρωμα καπνού...

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου  2017, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας. 
Η Τρίτη  χρονιά της Λέσχης ξεκίνησε με το βιβλίο “Στα μονοπάτια του καπνού” που  έγινε η αφορμή για μια συζήτηση γεμάτη εντάσεις και ανατροπές με τη συμμετοχή  της συγγραφέως κ. Βασιλικής Λεβεντάκη.

Δεξιά η συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη

 Μια σειρά από δολοφονίες ξεκινούν από τη Δραπετσώνα και καταλήγουν  στην Καβάλα όπου στα μέσα του 19αι υπήρξε σημαντικό  κέντρο εξαγωγής  καπνού της χώρα μας.
 Η συγγραφέας  παρουσιάζει με μαεστρία το ψυχολογικό προφίλ των ηρώων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ κάθε φορά σκιαγραφεί τον πιθανό ύποπτο για το φόνο, στη συνέχεια τον απορρίπτει και στρέφει αλλού τις υποψίες.
 Με τη μυρωδιά από τα φύλλα  του καπνού διάχυτη σχεδόν σε όλο το βιβλίο, με ζωντανές εικόνες και πλοκή γεμάτη αγωνία, μυστήριο, έρωτα, ζήλια και καταιγιστικές εξελίξεις , αποκαλύπτεται ο δολοφόνος λίγο πριν πέσει η αυλαία της ιστορίας.

Τα μέλη συνεχάρησαν τη συγγραφέα  και την ευχαρίστησαν από καρδιάς για την παρουσία της.


 Περιγραφη:
Δραπετσώνα, 1930. Ο αστυνόμος Ηλίας Μαντάς αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής πόρνης. Στο πλευρό του θα σταθεί ο φημισμένος γιατρός Πέτρος Φραζής. Αιτία, ένας περίτεχνος γρίφος που μοιάζει να ενώνει τους δρόμους τους, καθοδηγώντας τους μέσα από το αινιγματικό του περιεχόμενο. Σύντομα οι δυο άντρες θα βρεθούν στην Καβάλα. Κυκλωμένοι από τα μεθυστικά αρώματα του καπνού, που μαρτυρούν τη δύναμη και την ευρωστία των καπνεμπόρων απ' τη μια και την ανέχεια, τον κάματο, τη φθίση των καπνεργατών απ' την άλλη, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Μια δεύτερη δολοφονία επιβεβαιώνει τις υποψίες τους για το χορό θανάτου που έχει στηθεί με σκηνικό τη Μέκκα του καπνού. Και τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται: 
- Τι ρόλο παίζει ο επιχειρηματίας Μηνάς Βασιλείου; 
- Ποια σχέση τον ενώνει με τη Φιλιώ, τον Θύμιο και τον Ασημάκη; 
- Τι μυστικά θαμμένα από χρόνια υπαγορεύουν τις κινήσεις τους; 
- Ποιος είναι ο αποστολέας των μυστηριωδών μηνυμάτων;
Εκεί που ο έρωτας παραπλανά τη λογική και το άσβεστο πάθος ψάχνει καταφύγιο, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, οι ανατρεπτικές εξελίξεις καθηλώνουν και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η ψυχή αναζητά τη δικαίωση και τη λύτρωση οδηγώντας τα βήματά της στα μονοπάτια του καπνού.
Βιογραφικό σημείωμα:
Η Βασιλική Λεβεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ψυχολογία. 
Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και βιβλίων για παιδιά.
Μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
Περισσότερα: http://www.biblionet.gr/author/69383

Δεν υπάρχουν σχόλια: