Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Το παραμύθι χωρίς όνομα


Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου  Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την "Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου" στις 23 ΑπριλίουΈχοντας διαβάσει "Το παραμύθι χωρίς όνομα" και με κριτήριο την ομαδικότητα και τη συνεργασία συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό βιβλιοπαιχνίδι για την Πηνελόπη Δέλτα και το έργο της. 
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα παιδιά κουβέντιαζαν και απολάμβαναν τη συζήτηση σχετικά με το παραμύθι. Μίλησαν για τη διαχρονικότητα, την αξία του, την ομοιότητά του... με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.  


Με μικρά θεατρικά διαλείμματα, οι φίλοι μας ζωντάνεψαν τους ήρωες της ιστορίας και μάς αποχαιρέτησαν αφού πρώτα ενημερώθηκαν για το δανεισμό των βιβλίων, το ωράριο και τον κανονισμό λειτουργίας των τριών Βιβλιοθηκών του Δήμου.

Περιγραφή του βιβλίου:
Σε παρακμή οδηγεί το βασίλειό του ο Βασιλιάς Αστόχαστος, ο οποίος δεν νοιάζεται για τίποτα παρά μόνο για διασκεδάσεις και εύκολη ζωή. Οι πάντες υποφέρουν και επιδιώκουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον αδιαφορώντας για το κοινό καλό.
Το Βασιλόπουλο, ο Συνετός, με τη βοήθεια της Ειρηνούλας, της μικρής του αδερφής, και δύο γυναικών, της Γνώσης και της Φρόνησης, πασχίζει για την αναγέννηση της χώρας του. Βασικά συστατικά για να πετύχει η συνταγή είναι η εργατικότητα και η προκοπή, η τιμιότητα και η αρετή, η προσφορά και η θυσία, η υπομονή και η σύνεση, η δικαιοσύνη και η επικράτηση της αλήθειας. Οπλισμένος με θάρρος και θέληση, αγωνίζεται να δώσει νέα πνοή στο χαμένο όραμα του βασιλείου και να αποκαταστήσει την ευημερία στη χώρα του.

Ένα αλληγορικό παραμύθι που 100 χρόνια μετά την έκδοσή του μεταφέρει ακόμα και σήμερα επίκαιρα μηνύματα. (Πηγή: Βιβλιοnet)

Δείτε το βιβλιοπαιχνίδι εδώ.
Για τις λύσεις, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: